A csomagokat, de a karácsonyfát is díszíthetjük só-liszt gyurmából készített kis figurákkal.
A gyurmához vegyünk 62 dkg lisztet, 30 dkg sót, és gondosan keverjük össze 1,25 dl vízzel. A másik 1,25 dl vizet fokozatosan adjuk a tésztához, amíg összeáll. Gyúródeszkán nyújtsuk ki 6 mm szélesre, és a csillagokat, szíveket, karikákat süteményformákkal szúrjuk ki. Ezután fessük ki a figurákat akrilfestékkel, díszítsük süteménydíszítő ezüstgolyócskákkal, csillagokkal, pöttyökkel. Kötőtűvel szúrjuk ki a figurákat, ezen keresztül függeszthetjük föl a fára vagy a csomagokra. 120 °C-os sütőben 24 órán át süssük-szárítsuk, kihűlés után óvatosan szedjük ki a tepsiből, el ne törjenek. Még szebb, fényesebb, ha a kész figurákat gyorsan száradó lakkal is áthúzzuk. Figyeljünk rá, hogy a gyerekek ne nassoljanak ezekből a süteménynek látszó díszekből!
/thanx Paloma/ |