Töltött karácsonyi liba |
|
2004.10.31. 16:55 |
Hozzávalók: 1 konyhakész egész liba (kb. 3,5 kg), só; töltelékhez: 250-250 g burgonya és alma, bors, 1 citrom, 250 g hagyma, 3 evőkanál tejszín, 250 g gesztenye (tisztított, párolt - lehet konzerv is), 250 g darált borjúhús, szerecsendió, 1 evőkanál ürmösbor, zsálya.
|
Házinyúl vadasan |
|
2004.10.24. 12:16 |
Hozzávalók: 4 nyúlcomb, 20 dkg füstölt szalonna, 1 zeller, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, olaj, 1 leveskocka, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, mustár, citrom, szemes bors, babérlevél, borókabogyó, kakukkfű, cukor, fehérbor.
|
Gesztenyés csirkeragu |
|
2004.10.24. 12:07 |
Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 50 dkg gesztenye, 6-7 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál konyak, 1 fej lilahagyma, 1 darabka gyömbér, 1 evőkanál cukor, 3-4 evőkanál olaj.
|
Különleges pulykasaláta |
|
2004.10.24. 11:34 |
Hozzávalók: 30 dkg főtt pulykamell, 1 ananászkonzerv (darabolt), 4 mandarin, 4 kivi, 15 dkg majonéz, 1 dl tejszín, citromlé, porcukor, néhány salátalevél.
|
Libamáj hagymakarikákkal |
|
2004.10.23. 17:18 |
Hozzávalók: 80 dkg libamáj, 3 fej vöröshagyma, 4 paradicsom, 4 evőkanál reszelt sajt, liszt, zsír, só.
|
Párolt marhafelsál |
|
2004.10.23. 17:17 |
Hozzávalók: 1 kg gömbölyű felsál, 5 fej vöröshagyma, 8 nagy gomba, 1 sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 szelet zeller, kb. 5 dl csontleves, 2 dl fehérbor, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, mustár, cukor, citrom, zsír, kakukkfű, 1 babérlevél, őrölt bors, só.
|
Párolt szűzpecsenye Sztroganoff módra |
|
2004.10.23. 17:17 |
Hozzávalók: 60 dkg sertés szűzpecsenye, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, 10 dkg csemegeuborka, 1,5 dl fehérbor, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, vaj, mustár, őrölt bors, só.
|
Tűzdelt pulykamell |
|
2004.10.23. 17:16 |
Hozzávalók: 1 kg pulykamellfilé, 15 dkg füstölt szalonna, 8 jonatán alma, fahéjas porcukor, olaj, só.
|
Bélszín libamájjal |
|
2004.10.23. 17:15 |
Hozzávalók: 4 szelet bélszín, 20 dkg libamáj, 2 zsemle, liszt, zsír, só; a mártáshoz: 50 dkg csont, 25 dkg leveszöldség, 4 gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 l csontleves, 1 evőkanál cukor, 2-2 evőkanál liszt és zsír, 2 paradicsom, 3 evőkanál paradicsompüré, 1 dl madeira bor, zellerlevél, babérlevél, szemes bors, kakukkfű, tárkony.
|
|