Sajtos tallér |
|
2007.11.24. 21:18 |
Hozzávalók:
• 15 dkg liszt
• 15 dkg érett kemény sajt reszelve
• 15 dkg vaj kis darabokban
• 1 tojássárgája
• szezámmag a szóráshoz
|
Brownie |
|
2007.11.24. 21:17 |
Hozzávalók:
• 15 dkg keserű csokoládé durvára darabolva
• 22 dkg puha vaj
• 22 dkg liszt
• 12 dkg finomított cukor
• 4 tojás elhabarva
• 7 dkg natúr pisztácia apróra vágva
• 10 dkg fehér csokoládé durvára vágva
• 2 teáskanál sütőpor
• porcukor a szóráshoz
|
Habcsók |
|
2007.11.24. 21:16 |
Hozzávalók (14 darabhoz):
• 4 tojásfehérje
• 12 dkg kristálycukor
• 12 dkg finomított cukor
• 3 dl tejszín könnyedén felverve
• egy csipet só
|
Mézes krémes |
|
2007.11.24. 21:06 |
Hozzávalók:
• 3 dkg zsír
• 1 tojás
• 2 evőkanál méz
• 2 evőkanál tej
• 15 dkg porcukor
• 45 dkg liszt
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
|
Buche de Noel - Karácsonyi fatörzs |
|
2007.11.24. 21:03 |
Hozzávalók 12 szelethez:
A tésztához: 6 evőkanál cukor, 6 tojás, 3 evőkanál kakaó, 6 evőkanál rétesliszt, 3 evőkanál rum, késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez: 15 dkg cukor, 3 tojás, 3 evőkanál kakaó, reszelt narancshéj, 20 dkg vaj
|
Gluténmentes Kandírozott diótorta |
|
2007.11.24. 20:58 |
Hogy az ünnepi ebédek, vacsorák szénhidrát-tartalma ne szökjön az égig, íme egy gluténmentes torta recept.
Figyelem! Nem csak alakunk őre e torta, a lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják!
|
Kókuszos habcsók |
|
2004.11.01. 09:47 |
Hozzávalók: 175 g cukor, 3 tojásfehérje, 100 g kókuszreszelék, 125 g kalóriaszegény lekvár
|
Barackos-banános habcsók |
|
2004.11.01. 09:38 |
Hozzávalók: 2 tojás, 40 g margarin, 120 g gabonapehely, 30 g kókuszreszelék, 100 g banán, 50 g szárított sárgabarack, 1-1 csipet őrölt gyömbér és fahéj, 1 narancs reszelt héja
|
Mogyorós habcsók |
|
2004.11.01. 09:34 |
Hozzávalók: 375 g mogyoró, 1-1 púpozott kávéskanál fahéj és kardamom, 1 citrom reszelt héja, 25 g szárított és reszelt cukrozott narancshéj, 3 tojásfehérje, csipet só, 1 evőkanál citromlé, 200 g cukor; továbbá: 50 db minyonpapír, 50 szem mogyoró
|
Vaníliás kifli és perec |
|
2004.11.01. 09:28 |
Hozzávalók: tésztához: 150 g liszt, 50 g ételkeményítő, 50 g megtisztított és finomra őrölt mandula, csipet só, 100 g cukor, 1/2 vaníliarúd kikapart belseje, 100 g vaj, 2 tojássárgája; továbbá: 1/2 vaníliarúd kikapart belseje és 50 g finom cukor vagy porcukor
|
Vajas teasütemény |
|
2004.11.01. 09:21 |
Hozzávalók: tésztához: 100 g porcukor, 1/2 vaníliarúd kikapart belseje, 1 késhegynyi szerecsendió, 1 csapott kávéskanálnyi kardamom, 200 g puha vaj, 3 tojássárgája, 275 g liszt; kenéshez: 1 tojássárgája, 1 evőkanál tej; díszítéshez: színes cukorgyöngy, mazsola
|
Diós kifli |
|
2004.11.01. 09:12 |
Hozzávalók: tésztához: 60 g vaj, 90 g tejszínes krémsajt, 100 g liszt, 1/4 teáskanál só; töltelékhez: 60 g dió, 90 g keserű csokoládé, 35 g cukor, 1 1/2 teáskanál fahéj, 50 g mazsola, 2 evőkanál puha vaj, 1 tojássárgája; mázhoz: 30 g porcukor 1 teáskanál citromlével elkeverve
|
Barackos pogácsa |
|
2004.10.31. 16:41 |
Hozzávalók: tésztához: 350 g liszt, 125 g finomított cukor, egy citrom reszelt héja, 250 g vaj, 2 cl rum, 1 tojássárgája; töltelékhez: 200 g baracklekvár
|
Töltött csillagok |
|
2004.10.30. 14:27 |
Hozzávalók: tésztához: 200 g liszt, 200 g vaj, 1 tojás, 100 g darált mogyoró, 75 g finom kristálycukor; továbbá: 1/2 üveg baracklekvár; töltelékhez: 50 g darabolt pisztácia, 50 g darabolt mogyoró, 50 g darabolt dió, 300 g nyers marcipánmassza, 1-1 kávéskanál kardamom és fahéj, 2 kávéskanál kakaó, 2 evőkanál rum; díszítéshez: 100 g bevonócsokoládé, 120 g dió, 30 g pisztácia
|
Mogyorós fenyőfa |
|
2004.10.30. 13:31 |
Hozzávalók: 4 tojás, 200 g barna kristálycukor, 1/2 rúd vanília kikapart belseje, 1 citrom reszelt héja, 1 késhegynyi kardamom és gyömbér, 200 g diós nugát, 100 g eperdzsem, 175-175 g liszt és őrölt mogyoró, 1 csomag sütőpor, 100 g barna bevonócsokoládé, cukorgyöngy a díszítéshez
|
Lekváros habcsók |
|
2004.10.30. 13:23 |
Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 1 csipet só, 350 g szitált porcukor, 325 g darált mandula, 1 kávéskanál kardamom, 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, 50 g csipkebogyó lekvár
|
Olasz karácsonyi kalács: Panettone |
|
2004.10.29. 19:46 |
A karácsony Olaszországban elképzelhetetlen Panettone nélkül. Ez a kalács ugyanúgy hozzátartozik az ünnephez, mint az ajándékok. Ízlés szerint ízesíthetjük csokoládéval vagy cukrozott gyümölccsel. HOZZÁVALÓK: 600 g liszt, 60 g élesztő, 175 g cukor, 1/8-1/4 l langyos tej, 200 g vaj vagy margarin, só, 6 tojássárgája, 100-100 g mazsola, cukrozott citrom- és narancshéj, 2-3 evőkanál konyak, zsír és liszt a forma kikenéséhez, 1 tojássárgája a kenéshez, porcukor.
|
Fahéjas csillag |
|
2004.10.29. 17:42 |
(A tésztát 2 napig pihentessük.) Hozzávalók: tésztához: 125 g cukor, 125 g porcukor, 2 evőkanál citromlé, 100 g sárgabaracklekvár, 600 g mandula, 15 g fahéj; mázhoz: 1 tojásfehérje, 80 g cukor, 1 evőkanál citromlé.
|
Mandulás kifli |
|
2004.10.29. 17:35 |
Hozzávalók: 500 g nyers marcipánmassza, 200 g cukor, 1 csipet só, 3 tojásfehérje, 150 g mandulaforgács, 100 g sötét bevonócsokoládé.
|
Diós csók |
|
2004.10.29. 17:24 |
Hozzávalók: tésztához: 200 g liszt, 100 g cukor, 1 tojássárgája, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 100 g őrölt dió, 125 g hideg vaj vagy margarin; tőltelékhez és mázhoz: 75 g nugátmassza, 150 g sötét bevonócsokoládé, 150 g felezett dióbél.
|
Barackos-marcipános süti |
|
2004.10.29. 17:15 |
Hozzávalók: tésztához: 200 g vaj vagy margarin, 100 g porcukor, 100 g nyers marcipánmassza, 2 tojás, 1 narancs reszelt héja, 200 g liszt, 100 g ételkeményítő; töltelékhez: 100 g nyers marcipánmassza, 5 evőkanál sárgabarack lekvár, 16 ml cseresznyepálinka, fehér cukordrazsé.
|
Barackos mandularúd |
|
2004.10.29. 17:09 |
Hozzávalók: tésztához: 75 g cukrozott narancshéj, 200 g nyers marcipánmassza, 125 g baracklekvár, 16 ml cseresznyepálinka, 150 g apróra vágott mandula; díszítéshez: 150 g sötét süteménybevonó máz, 150 világos süteménybevonó máz.
|
Vaníliás csók |
|
2004.10.29. 17:02 |
Hozzávalók: tésztához: 100 g vaj vagy margarin, 40 g porcukor, csipetnyi só, 1 csomag vaníliáscukor, 1 tojássárgája, 1 evőkanál tejszín, 120 g liszt; díszítéshez: 50 g szálkásra vágott mandula, 50 g világos bevonócsokoládé.
|
Mandulás finomság |
|
2004.10.29. 16:54 |
Hozzávalók: 200 g vaj vagy margarin, 100 g cukor, 8 ml cseresznyepálinka, 300 g liszt, 100 g őrölt mandula, 150 g világos bevonócsokoládé.
|
Ropogós csokitallér |
|
2004.10.29. 16:50 |
Hozzávalók: tésztához: 2 tojásfehérje, 100 g reszelt tejcsokoládé, 200 g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 késhegynyi fahéj, 200 g darált mogyoró; bevonathoz: félédes bevonócsokoládé.
|
Fahéjas keksz (Spekuláciusz) |
|
2004.10.27. 16:51 |
Hozzávalók: 350 g liszt; 100 g hideg vaj; 125 g porcukor; 3 db friss tojás; 3 teáskanál őrölt fahéj; 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg; 1/4 teáskanál kardamom; 10 g olvasztott vaj és liszt a tepsi kikenéséhez.
|
Karácsonyi mandulalepény (spanyol karácsonyi sütemény /turrón/) |
|
2004.10.21. 16:03 |
Hozzávalók: 50 dkg darált mandula, 50 dkg cukor, 3 tojássárgája, 10 dkg sűrített tej, folyékony vaníliaaroma; a mázhoz: 2 tojás, súlyban ugyanannyi cukor, aszalt gyümölcs a díszítéshez***elkészítési idő: kb. 45 perc
|
Karácsonyi csokoládés koszorúk |
|
2004.10.21. 15:54 |
Hozzávalók: 15 dkg finomra darált héjas mandula, 20 dkg porcukor, 10 dkg reszelt csokoládé, 4 tojásfehérje, 1 csomag vaníliáscukor***elkészítési idő: kb. 50 perc
|
Karácsonyi csokoládéfüggelék |
|
2004.10.21. 15:51 |
Hozzávalók: 25 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1/2 csomag vaníliáscukor, 5 dkg kakaópor, 5 dkg finomliszt, 7 dkg darált pörkölt mogyoró***elkészítési idő: kb. 90 perc
|
Karácsonyi aprósütemény |
|
2004.10.21. 15:47 |
Hozzávalók: 60 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vanillincukor, 30 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 2 tojás, 3 dkg kakaópor, gyümölcsíz, kevés tej, 10 dkg kristálycukor***elkészítési idő: kb. 70 perc
|
Fahéjas-almás sütemény |
|
2004.10.21. 15:31 |
Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 2 dl olaj, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál őrölt fahéj, 4-5 alma, 15 dkg dió, vaj.
|
Mogyorós puszedli |
|
2004.10.21. 14:52 |
Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 25 dkg liszt, 20-20 dkg porcukor és őrölt mogyoró, 1 teáskanál citromlé, késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, tej- és fehér csokoládé, mogyorószemek, vaj.
|
Habcsengő |
|
2004.10.21. 14:46 |
Hozzávalók: 5 tojásfehérje, 5-5 evőkanál kristály- és porcukor, 1 mokkáskanál citromlé, tetszőleges ételszinezékek, színes cukormáz a díszítéshez.
|
Dióhabos linzer |
|
2004.10.21. 14:41 |
Hozzávalók: a tésztához: 10 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 tasak vaníliáscukor, 1 kávéskanál reszelt citromhéj; a töltelékhez: 15 dkg darált dió, 2 tojásfehérje, 4 evőkanál cukor, késhegynyi reszelt citromhéj, fahéj, lekvár
|
Almás-diós bejgli |
|
2004.10.20. 13:59 |
Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg liszt, 5-5 dkg vaj és porcukor, 2 tojássárgája, 2 dl tej, 2 dkg élesztő, csipet só, 1 tasak vaníliáscukor, reszelt citromhéj; a töltelékhez: 1,5 kg alma, 25 dkg darált dió, cukor, reszelt citromhéj, fahéj.
|
Karácsonyi kuglóf |
|
2004.10.20. 13:36 |
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10-10 dkg vaj és porcukor, 3 dkg élesztő, 1 tasak vaníliáscukor, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 5 tojássárgája, 2,5 dl tej, 5 cl tojáslikőr, 20 dkg csokoládé, 1-1 evőkanál olaj és kakaó.
|
Zserbó |
|
2004.10.20. 13:22 |
Hozzávalók: a tésztához: 35 dkg liszt, 1 tojás, 2 evőkanál porcukor, 20 dkg margarin, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, késhegynyi sütőpor; a töltelékhez: 25 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, baracklekvár, 10 dkg tortabevonó csokoládé, 1 evőkanál olaj
|
Mézeskalács |
|
2004.10.20. 13:12 |
Hozzávalók: 25 dkg méz, 1 tojás, 1 citrom reszelt héja, 30 dkg liszt, 5 dkg hámozott mandula, kevés fahéj, 4-5 finomra tört szegfűszeg, 1 csomag sütőpor***elkészítési idő: kb. 65 perc
|
Szaloncukor házilag |
|
2004.10.20. 12:51 |
Hozzávalók: 1/2 kg cukor, 1/2 kg tejpor, 10 dkg kakaó, 15 dkg öregre vágott dió esetleg mogyoróval keverve, 15 dkg vaj, egy fél dl rum.
|
|