*¤*Merry Christmas*¤*
HÍREK

2008.11.01. Időhiány miatt az oldal frissítése szünetel.

 
MENÜ
 
 
GALÉRIA
 
 
TÖRTÉNETEK
 
 
LEÍRÁSOK
 
 
PROGRAMAJÁNLÓ
 
 
MINDEN MÁS
 
Látogatottság
Indulás: 2004-10-16
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
áttűnés
 
Sütemények, édességek

Sajtos tallér

  2007.11.24. 21:18
Hozzávalók: • 15 dkg liszt • 15 dkg érett kemény sajt reszelve • 15 dkg vaj kis darabokban • 1 tojássárgája • szezámmag a szóráshoz

Brownie

  2007.11.24. 21:17
Hozzávalók: • 15 dkg keserű csokoládé durvára darabolva • 22 dkg puha vaj • 22 dkg liszt • 12 dkg finomított cukor • 4 tojás elhabarva • 7 dkg natúr pisztácia apróra vágva • 10 dkg fehér csokoládé durvára vágva • 2 teáskanál sütőpor • porcukor a szóráshoz

Habcsók

  2007.11.24. 21:16
Hozzávalók (14 darabhoz): • 4 tojásfehérje • 12 dkg kristálycukor • 12 dkg finomított cukor • 3 dl tejszín könnyedén felverve • egy csipet só

Mézes krémes

  2007.11.24. 21:06
Hozzávalók: • 3 dkg zsír • 1 tojás • 2 evőkanál méz • 2 evőkanál tej • 15 dkg porcukor • 45 dkg liszt • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Buche de Noel - Karácsonyi fatörzs

  2007.11.24. 21:03
Hozzávalók 12 szelethez: A tésztához: 6 evőkanál cukor, 6 tojás, 3 evőkanál kakaó, 6 evőkanál rétesliszt, 3 evőkanál rum, késhegynyi szódabikarbóna A krémhez: 15 dkg cukor, 3 tojás, 3 evőkanál kakaó, reszelt narancshéj, 20 dkg vaj

Gluténmentes Kandírozott diótorta

  2007.11.24. 20:58
Hogy az ünnepi ebédek, vacsorák szénhidrát-tartalma ne szökjön az égig, íme egy gluténmentes torta recept. Figyelem! Nem csak alakunk őre e torta, a lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Kókuszos habcsók

  2004.11.01. 09:47
Hozzávalók: 175 g cukor, 3 tojásfehérje, 100 g kókuszreszelék, 125 g kalóriaszegény lekvár

Barackos-banános habcsók

  2004.11.01. 09:38
Hozzávalók: 2 tojás, 40 g margarin, 120 g gabonapehely, 30 g kókuszreszelék, 100 g banán, 50 g szárított sárgabarack, 1-1 csipet őrölt gyömbér és fahéj, 1 narancs reszelt héja

Mogyorós habcsók

  2004.11.01. 09:34
Hozzávalók: 375 g mogyoró, 1-1 púpozott kávéskanál fahéj és kardamom, 1 citrom reszelt héja, 25 g szárított és reszelt cukrozott narancshéj, 3 tojásfehérje, csipet só, 1 evőkanál citromlé, 200 g cukor; továbbá: 50 db minyonpapír, 50 szem mogyoró

Vaníliás kifli és perec

  2004.11.01. 09:28
Hozzávalók: tésztához: 150 g liszt, 50 g ételkeményítő, 50 g megtisztított és finomra őrölt mandula, csipet só, 100 g cukor, 1/2 vaníliarúd kikapart belseje, 100 g vaj, 2 tojássárgája; továbbá: 1/2 vaníliarúd kikapart belseje és 50 g finom cukor vagy porcukor

Vajas teasütemény

  2004.11.01. 09:21
Hozzávalók: tésztához: 100 g porcukor, 1/2 vaníliarúd kikapart belseje, 1 késhegynyi szerecsendió, 1 csapott kávéskanálnyi kardamom, 200 g puha vaj, 3 tojássárgája, 275 g liszt; kenéshez: 1 tojássárgája, 1 evőkanál tej; díszítéshez: színes cukorgyöngy, mazsola

Diós kifli

  2004.11.01. 09:12
Hozzávalók: tésztához: 60 g vaj, 90 g tejszínes krémsajt, 100 g liszt, 1/4 teáskanál só; töltelékhez: 60 g dió, 90 g keserű csokoládé, 35 g cukor, 1 1/2 teáskanál fahéj, 50 g mazsola, 2 evőkanál puha vaj, 1 tojássárgája; mázhoz: 30 g porcukor 1 teáskanál citromlével elkeverve

Barackos pogácsa

  2004.10.31. 16:41
Hozzávalók: tésztához: 350 g liszt, 125 g finomított cukor, egy citrom reszelt héja, 250 g vaj, 2 cl rum, 1 tojássárgája; töltelékhez: 200 g baracklekvár

Töltött csillagok

  2004.10.30. 14:27
Hozzávalók: tésztához: 200 g liszt, 200 g vaj, 1 tojás, 100 g darált mogyoró, 75 g finom kristálycukor; továbbá: 1/2 üveg baracklekvár; töltelékhez: 50 g darabolt pisztácia, 50 g darabolt mogyoró, 50 g darabolt dió, 300 g nyers marcipánmassza, 1-1 kávéskanál kardamom és fahéj, 2 kávéskanál kakaó, 2 evőkanál rum; díszítéshez: 100 g bevonócsokoládé, 120 g dió, 30 g pisztácia

Mogyorós fenyőfa

  2004.10.30. 13:31
Hozzávalók: 4 tojás, 200 g barna kristálycukor, 1/2 rúd vanília kikapart belseje, 1 citrom reszelt héja, 1 késhegynyi kardamom és gyömbér, 200 g diós nugát, 100 g eperdzsem, 175-175 g liszt és őrölt mogyoró, 1 csomag sütőpor, 100 g barna bevonócsokoládé, cukorgyöngy a díszítéshez

Lekváros habcsók

  2004.10.30. 13:23
Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 1 csipet só, 350 g szitált porcukor, 325 g darált mandula, 1 kávéskanál kardamom, 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, 50 g csipkebogyó lekvár

Olasz karácsonyi kalács: Panettone

  2004.10.29. 19:46
A karácsony Olaszországban elképzelhetetlen Panettone nélkül. Ez a kalács ugyanúgy hozzátartozik az ünnephez, mint az ajándékok. Ízlés szerint ízesíthetjük csokoládéval vagy cukrozott gyümölccsel. HOZZÁVALÓK: 600 g liszt, 60 g élesztő, 175 g cukor, 1/8-1/4 l langyos tej, 200 g vaj vagy margarin, só, 6 tojássárgája, 100-100 g mazsola, cukrozott citrom- és narancshéj, 2-3 evőkanál konyak, zsír és liszt a forma kikenéséhez, 1 tojássárgája a kenéshez, porcukor.

Fahéjas csillag

  2004.10.29. 17:42
(A tésztát 2 napig pihentessük.) Hozzávalók: tésztához: 125 g cukor, 125 g porcukor, 2 evőkanál citromlé, 100 g sárgabaracklekvár, 600 g mandula, 15 g fahéj; mázhoz: 1 tojásfehérje, 80 g cukor, 1 evőkanál citromlé.

Mandulás kifli

  2004.10.29. 17:35
Hozzávalók: 500 g nyers marcipánmassza, 200 g cukor, 1 csipet só, 3 tojásfehérje, 150 g mandulaforgács, 100 g sötét bevonócsokoládé.

Diós csók

  2004.10.29. 17:24
Hozzávalók: tésztához: 200 g liszt, 100 g cukor, 1 tojássárgája, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 100 g őrölt dió, 125 g hideg vaj vagy margarin; tőltelékhez és mázhoz: 75 g nugátmassza, 150 g sötét bevonócsokoládé, 150 g felezett dióbél.

Barackos-marcipános süti

  2004.10.29. 17:15
Hozzávalók: tésztához: 200 g vaj vagy margarin, 100 g porcukor, 100 g nyers marcipánmassza, 2 tojás, 1 narancs reszelt héja, 200 g liszt, 100 g ételkeményítő; töltelékhez: 100 g nyers marcipánmassza, 5 evőkanál sárgabarack lekvár, 16 ml cseresznyepálinka, fehér cukordrazsé.

Barackos mandularúd

  2004.10.29. 17:09
Hozzávalók: tésztához: 75 g cukrozott narancshéj, 200 g nyers marcipánmassza, 125 g baracklekvár, 16 ml cseresznyepálinka, 150 g apróra vágott mandula; díszítéshez: 150 g sötét süteménybevonó máz, 150 világos süteménybevonó máz.

Vaníliás csók

  2004.10.29. 17:02
Hozzávalók: tésztához: 100 g vaj vagy margarin, 40 g porcukor, csipetnyi só, 1 csomag vaníliáscukor, 1 tojássárgája, 1 evőkanál tejszín, 120 g liszt; díszítéshez: 50 g szálkásra vágott mandula, 50 g világos bevonócsokoládé.

Mandulás finomság

  2004.10.29. 16:54
Hozzávalók: 200 g vaj vagy margarin, 100 g cukor, 8 ml cseresznyepálinka, 300 g liszt, 100 g őrölt mandula, 150 g világos bevonócsokoládé.

Ropogós csokitallér

  2004.10.29. 16:50
Hozzávalók: tésztához: 2 tojásfehérje, 100 g reszelt tejcsokoládé, 200 g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 késhegynyi fahéj, 200 g darált mogyoró; bevonathoz: félédes bevonócsokoládé.

Fahéjas keksz (Spekuláciusz)

  2004.10.27. 16:51
Hozzávalók: 350 g liszt; 100 g hideg vaj; 125 g porcukor; 3 db friss tojás; 3 teáskanál őrölt fahéj; 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg; 1/4 teáskanál kardamom; 10 g olvasztott vaj és liszt a tepsi kikenéséhez.

Karácsonyi mandulalepény (spanyol karácsonyi sütemény /turrón/)

  2004.10.21. 16:03
Hozzávalók: 50 dkg darált mandula, 50 dkg cukor, 3 tojássárgája, 10 dkg sűrített tej, folyékony vaníliaaroma; a mázhoz: 2 tojás, súlyban ugyanannyi cukor, aszalt gyümölcs a díszítéshez***elkészítési idő: kb. 45 perc

Karácsonyi csokoládés koszorúk

  2004.10.21. 15:54
Hozzávalók: 15 dkg finomra darált héjas mandula, 20 dkg porcukor, 10 dkg reszelt csokoládé, 4 tojásfehérje, 1 csomag vaníliáscukor***elkészítési idő: kb. 50 perc

Karácsonyi csokoládéfüggelék

  2004.10.21. 15:51
Hozzávalók: 25 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1/2 csomag vaníliáscukor, 5 dkg kakaópor, 5 dkg finomliszt, 7 dkg darált pörkölt mogyoró***elkészítési idő: kb. 90 perc

Karácsonyi aprósütemény

  2004.10.21. 15:47
Hozzávalók: 60 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vanillincukor, 30 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 2 tojás, 3 dkg kakaópor, gyümölcsíz, kevés tej, 10 dkg kristálycukor***elkészítési idő: kb. 70 perc

Fahéjas-almás sütemény

  2004.10.21. 15:31
Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 2 dl olaj, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál őrölt fahéj, 4-5 alma, 15 dkg dió, vaj.

Mogyorós puszedli

  2004.10.21. 14:52
Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 25 dkg liszt, 20-20 dkg porcukor és őrölt mogyoró, 1 teáskanál citromlé, késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, tej- és fehér csokoládé, mogyorószemek, vaj.

Habcsengő

  2004.10.21. 14:46
Hozzávalók: 5 tojásfehérje, 5-5 evőkanál kristály- és porcukor, 1 mokkáskanál citromlé, tetszőleges ételszinezékek, színes cukormáz a díszítéshez.

Dióhabos linzer

  2004.10.21. 14:41
Hozzávalók: a tésztához: 10 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 tasak vaníliáscukor, 1 kávéskanál reszelt citromhéj; a töltelékhez: 15 dkg darált dió, 2 tojásfehérje, 4 evőkanál cukor, késhegynyi reszelt citromhéj, fahéj, lekvár

Almás-diós bejgli

  2004.10.20. 13:59
Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg liszt, 5-5 dkg vaj és porcukor, 2 tojássárgája, 2 dl tej, 2 dkg élesztő, csipet só, 1 tasak vaníliáscukor, reszelt citromhéj; a töltelékhez: 1,5 kg alma, 25 dkg darált dió, cukor, reszelt citromhéj, fahéj.

Karácsonyi kuglóf

  2004.10.20. 13:36
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10-10 dkg vaj és porcukor, 3 dkg élesztő, 1 tasak vaníliáscukor, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 5 tojássárgája, 2,5 dl tej, 5 cl tojáslikőr, 20 dkg csokoládé, 1-1 evőkanál olaj és kakaó.

Zserbó

  2004.10.20. 13:22
Hozzávalók: a tésztához: 35 dkg liszt, 1 tojás, 2 evőkanál porcukor, 20 dkg margarin, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, késhegynyi sütőpor; a töltelékhez: 25 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, baracklekvár, 10 dkg tortabevonó csokoládé, 1 evőkanál olaj

Mézeskalács

  2004.10.20. 13:12
Hozzávalók: 25 dkg méz, 1 tojás, 1 citrom reszelt héja, 30 dkg liszt, 5 dkg hámozott mandula, kevés fahéj, 4-5 finomra tört szegfűszeg, 1 csomag sütőpor***elkészítési idő: kb. 65 perc

Szaloncukor házilag

  2004.10.20. 12:51
Hozzávalók: 1/2 kg cukor, 1/2 kg tejpor, 10 dkg kakaó, 15 dkg öregre vágott dió esetleg mogyoróval keverve, 15 dkg vaj, egy fél dl rum.

 
*¤*IDÉZET*¤*

"Mert csakugyan, sokan vannak a világon, akiknek a karácsony valóban néhány napi örömet és boldogságot hoz. Sok család, amelynek tagjait messze elsodorta egymástól és szanaszét szórta a nagyvilágban a létért való szakadatlan küzdelem, most újra összekerül és újra összeforr abban a kölcsönös szeretetben és jóakaratban, amelyből a tiszta és zavartalan örömnek olyan bő forrása fakad, s amely olyan összeférhetetlen a világ sokféle bajával és gondjával, hogy a legműveltebb nemzetek vallási meggyőződése és a legvadabb népek durva hagyományai egyaránt a túlvilági élet legfőbb boldogságai közé számítják, az üdvözült lelkek osztályrészének tekintik. Hány régi emléket, hány szunnyadó érzést ébreszt föl bennünk karácsony ünnepe!"/Dickens/

 
VERSEK
 
 
DALSZÖVEGEK
 
 
DEKORÁCIÓK
 
 
*¤*LINKEK*¤*
 
 
GASZTRONÓMIA
 
 
KARÁCSONNYAL KAPCSOLATOS...
 
snowflake
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!