Brownie
2007.11.24. 21:17
Hozzávalók:
• 15 dkg keserű csokoládé durvára darabolva
• 22 dkg puha vaj
• 22 dkg liszt
• 12 dkg finomított cukor
• 4 tojás elhabarva
• 7 dkg natúr pisztácia apróra vágva
• 10 dkg fehér csokoládé durvára vágva
• 2 teáskanál sütőpor
• porcukor a szóráshoz
1. Vékonyan kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit 2. Az étcsokoládét és a vajat vízfürdőben felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. 3. A lisztet és a sütőport tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a cukrot. 4. A tojást elkeverjük a megolvadt csokoládéval, beleöntjük a lisztes keverékbe és az egészet alaposan összedolgozzuk. A pisztáciát és a fehér csokoládét is belekeverjük és beleöntjük az előkészített sütőformába.
5. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. 20 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra tesszük. 6. A kész süteményt porcukorral megszórjuk és 12 szeletre vágjuk.
Tipp: A brownie állaga hűlés közben még tovább „szilárdul”, amikor kivesszük a sütőből még nincs egészen készen.
|