Gluténmentes Kandírozott diótorta
2007.11.24. 20:58
Hogy az ünnepi ebédek, vacsorák szénhidrát-tartalma ne szökjön az égig, íme egy gluténmentes torta recept.
Figyelem! Nem csak alakunk őre e torta, a lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják!
Hozzávalók:
25 dkg dióbél, 25 dkg kristálycukor, 20 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, 10 db tojás, 4 dkg kakaó, 1 sütőpor, vaníliáscukor
Dió kandírozása A kristálycukorhoz 4 kanál vizet teszünk, szirupot főzünk és hozzáadjuk a diót. Mindaddig főzzük, keverjük, amíg a dió a felveszi a szirupot. Másnapig hagyjuk kihűlni, érni. Másnap a diót ledaráljuk.
Tortalap készítése 3 teljes tojást 5 tojássárgájával elkeverünk fakanállal a diót hozzáadjuk apránként. Addig keverjük, amíg megkeményedik. Hozzáadjuk a sütőport és a vaníliáscukrot. Az 5 tojás fehérjét habbá verjük és hozzákeverjük a masszához. (lazán, hogy el ne folyósodjon) Nem túl nagy tepsi aljára zsírpapírt teszünk, kikenjük és beletesszük a masszát. Közepes lángon 25-30 percig sütjük.
Krém készítése: 20 dkg margarint a porcukorral, 2 tojás sárgájával elkeverünk. A kakót gőz fölött 4 kanál vízzel keverés mellett csomómentesen felforraljuk, tűzről levéve ráöntjük a margarin krémet, jól összedolgozzuk. A tortalapot hosszában ketté vágjuk, kívül belül megkenjük. Villával csíkot húzva a krémben mintázhatjuk, de nagyon jól áll neki az egész mandula, dió.
|