Mogyorós habcsók
2004.11.01. 09:34
Hozzávalók: 375 g mogyoró, 1-1 púpozott kávéskanál fahéj és kardamom, 1 citrom reszelt héja, 25 g szárított és reszelt cukrozott narancshéj, 3 tojásfehérje, csipet só, 1 evőkanál citromlé, 200 g cukor; továbbá: 50 db minyonpapír, 50 szem mogyoró
A finomra darált mogyorót elkeverjük a fűszerekkel, a citrom- és narancshéjjal. A tojásfehérjét a sóval és a citromlével kemény habbá verjük, közben folyamatosan hozzáadjuk a cukrot is. Belekeverjük a mogyorót, és a habcsókmasszát kb. 2 órára hidegre tesszük. A masszából kávéskanállal diónyi kupacokat szaggatunk, és a halmokat alufóliával bélelt sütőlemezre ültetjük. Mindegyiket 1-1 szem mogyoróval díszítve 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük. Minyonpapírban tálaljuk.
|