Diós kifli
2004.11.01. 09:12
Hozzávalók: tésztához: 60 g vaj, 90 g tejszínes krémsajt, 100 g liszt, 1/4 teáskanál só; töltelékhez: 60 g dió, 90 g keserű csokoládé, 35 g cukor, 1 1/2 teáskanál fahéj, 50 g mazsola, 2 evőkanál puha vaj, 1 tojássárgája; mázhoz: 30 g porcukor 1 teáskanál citromlével elkeverve
A vajat összegyúrjuk a krémsajttal, a liszttel és a sóval. A tésztát 5 órán át hűtőben pihentetjük.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) felmelegítjük. A diót 10 percig pirítjuk a sütőben, majd a csokoládéval együtt finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a mazsolát és a vajat.
A kettéosztott tésztát 2 kerek lappá nyújtjuk, és 12-12 szeletre vágjuk. A szeletekre 1-1 teáskanál tölteléket simítunk, kiflivé tekerjük, majd sütőlemezre sorakoztatjuk.
A kiflit megkenjük tojássárgájával, és 30-35 percig sütjük.
A cukormázból hókristályokat rajzolunk a kihűlt sütemény tetejére.
|