Barackos pogácsa
2004.10.31. 16:41
Hozzávalók: tésztához: 350 g liszt, 125 g finomított cukor, egy citrom reszelt héja, 250 g vaj, 2 cl rum, 1 tojássárgája; töltelékhez: 200 g baracklekvár
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, citromhéjat, vajat, rumot és a tojássárgáját. Jól összedolgozzuk, majd 1 órát hideg helyen pihentetjük. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 30 mm vastagságúra és vágjunk ki belőle 6 cm átmérőjű pogácsaformákat. A pogácsák felét formáljuk csillagokká, karikákká vagy - körbe befoglalható - más alakúvá. Tegyük mindezt zsírpapírral bevont tepsire, 180 fokos sütőben (gázsütőben 2-es fokozat) kb. 8 percig süssük.
A lekvárt főzzük fel, kenjük meg vele a pogácsák tetejét, ragasszuk össze a díszítő formára vágott süteménydarabokkal.
|