Mogyorós fenyőfa
2004.10.30. 13:31
Hozzávalók: 4 tojás, 200 g barna kristálycukor, 1/2 rúd vanília kikapart belseje, 1 citrom reszelt héja, 1 késhegynyi kardamom és gyömbér, 200 g diós nugát, 100 g eperdzsem, 175-175 g liszt és őrölt mogyoró, 1 csomag sütőpor, 100 g barna bevonócsokoládé, cukorgyöngy a díszítéshez
Habosra keverjük a tojást, a cukrot és a fűszereket. A vízfürdőben, állandó keverés mellett felolvasztott nugátot, a felmelegített lekvárt, majd a lisztet, a mogyorót és a sütőport szintén hozzáadjuk a kikevert tojáshoz. A masszát kb. 1 cm vastagon, sütőpapírral fedett sütőlapra (a megadott mennyiséghez két sütőlap szükséges) simítjuk, és 200 fokra (gázsütő 3-as fokozat) előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A még meleg, megsült tésztalapból formával kis fenyőfákat szúrunk ki. Az összetördelt csokoládébevonót állandó keverés közben vízfürdőben felolvasztjuk, és kúp alakú pergamen zacskóba töltve kidíszítjük vele a fenyőfákat. A figurákat végül cukorgyönggyel rakjuk ki.
|