Fahéjas csillag
2004.10.29. 17:42
(A tésztát 2 napig pihentessük.) Hozzávalók: tésztához: 125 g cukor, 125 g porcukor, 2 evőkanál citromlé, 100 g sárgabaracklekvár, 600 g mandula, 15 g fahéj; mázhoz: 1 tojásfehérje, 80 g cukor, 1 evőkanál citromlé.
Tészta: A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, közben fokozatosan beleszórjuk a cukrot és a porcukrot. A citromlét és a lekvárt a felvert habhoz keverjük, a mandulát durvára daráljuk, és a fahéjjal együtt fakanállal a habos keverékhez adjuk. A masszát letakarva 2 napig hűtőszekrényben pihentetjük. A masszát adagokra osztva két réteg fólia között kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, csillagokat szúrunk ki belőle, és a formákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük.
Máz: A tojásfehérjét habosra verjük a porcukorral és a citromlével. A bevonatot kanállal simítjuk a csillagok tetejére. A süteményt 120 fokra (gázsütő 1-es fokozat) előmelegített sütőben (legalul) 25-30 percig sütjük.
|