Mandulás kifli
2004.10.29. 17:35
Hozzávalók: 500 g nyers marcipánmassza, 200 g cukor, 1 csipet só, 3 tojásfehérje, 150 g mandulaforgács, 100 g sötét bevonócsokoládé.
A marcipánmasszát, a cukrot, a sót és a tojásfehérjét konyhai robotgéppel nagyon puha masszává keverjük. A masszát nyomózsákba töltjük. A gyúródeszkát meghintjük zúzott mandulával. A masszából 7-8 cm-es rudakat nyomunk a deszkára, mindegyiket megforgatjuk a mandulában, végül kiflit formázunk belőle. A kifliket sütőpapírral bélelt sütőlemezen 150-175 fokra (gázsütő 1-2-es fokozat) előmelegített sütőben, 10-15 percig sütjük. Az apróra tördelt bevonócsokoládét meleg vízfürdőben felolvasztjuk. A kiflik mindkét végét belemártjuk a csokoládéba, és hagyjuk megszáradni.
|