Barackos-marcipános süti
2004.10.29. 17:15
Hozzávalók: tésztához: 200 g vaj vagy margarin, 100 g porcukor, 100 g nyers marcipánmassza, 2 tojás, 1 narancs reszelt héja, 200 g liszt, 100 g ételkeményítő; töltelékhez: 100 g nyers marcipánmassza, 5 evőkanál sárgabarack lekvár, 16 ml cseresznyepálinka, fehér cukordrazsé.
Tészta: A vajat a cukorral habosra keverjük. Az apróra vágott marcipánt összekeverjük a vajas masszával, a narancshéjjal, a tojással, a liszttel és az ételkeményítővel. Nyomózsákba töltjük, sütőpapírral bélelt sütőlemezre 4 cm-es halmokat nyomunk. 180-200 fokra (gázsütő 2-3-as fokozat) előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
Töltelék: Az apróra vágott marcipánt elkeverjük a felmelegített lekvárral, majd a pálinkával ízesítjük. 2-2 lapot krémmel összeragasztunk és cukordrazséval díszítjük.
|