Vaníliás csók
2004.10.29. 17:02
Hozzávalók: tésztához: 100 g vaj vagy margarin, 40 g porcukor, csipetnyi só, 1 csomag vaníliáscukor, 1 tojássárgája, 1 evőkanál tejszín, 120 g liszt; díszítéshez: 50 g szálkásra vágott mandula, 50 g világos bevonócsokoládé.
A zsiradékot, a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját elektromos konyhai robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, majd rászitáljuk és jól belekeverjük a lisztet. A masszát csillagvégű nyomózsákba töltjük és sütőpapírral kibélelt sütőlemezre kerek halmokat nyomunk belőle. Meghintjük a szálkásra vágott mandulával, és 190 fokra (gázsütő 2-3-as fokozat) előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. A bevonócsokoládét felolvasztjuk, és zsírpapírból készített tölcsérbe töltve kicifrázzuk a kihűlt kekszeket.
|