Házinyúl vadasan
2004.10.24. 12:16
Hozzávalók: 4 nyúlcomb, 20 dkg füstölt szalonna, 1 zeller, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, olaj, 1 leveskocka, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, mustár, citrom, szemes bors, babérlevél, borókabogyó, kakukkfű, cukor, fehérbor.
A combokat szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, és megsózzuk. A zöldségeket felkarikázzuk, kizsírozott tepsibe rakjuk. A combokat is a tepsibe rakjuk, forró olajjal meglocsoljuk, és előmelegített sütőben hirtelen elősütjük. A húst és a zöldségeket egy lábasba szedjük. Leveskockából főzött levessel felöntjük. Szemes borssal, babérlevéllel, borókabogyóval, citromhéjjal, citromlével, kaukkfűvel fűszerezzük. Az edényt lefedjük, és lassú tűzön a húst puhára pároljuk. A combokat kiszedjük, és melegen tartjuk. A zöldséges lét mustárral ízesített tejfölös habarással besűrítjük, és összeforraljuk. Cukorral, citromlével, borral ízesítjük. Finom szűrőn átszűrjük, a húsdarabokat belehelyezzük, és 5-7 percig együtt pároljuk. Tálaláskor zsemlegombóccal körítjük a mártással meglocsolt combokat. Tejföllel,citrommal, petrezselyemmel díszítjük.
|