Gesztenyés csirkeragu
2004.10.24. 12:07
Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 50 dkg gesztenye, 6-7 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál konyak, 1 fej lilahagyma, 1 darabka gyömbér, 1 evőkanál cukor, 3-4 evőkanál olaj.
A felkockázott csirkehúst egy tálkába tesszük, meglocsoljuk szójaszósszal, konyakkal, és pihentetjük, amyg a többi alapanyagot előkészítjük. A gyömbért meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a gesztenyét megtisztítjuk. Forró olajba tesszük a hagymát, a gyömbért és a húst páclével együtt. Állandóan kevergetve megpirítjuk, megszórjuk cukorrak, beletesszük a gesztenyét, és fél liter vizet öntünk rá. Fedő alatt, gyenge tűzön 45 percig pároljuk. Főtt rizságyon tálaljuk.
|