Libamáj hagymakarikákkal
2004.10.23. 17:18
Hozzávalók: 80 dkg libamáj, 3 fej vöröshagyma, 4 paradicsom, 4 evőkanál reszelt sajt, liszt, zsír, só.
A paradicsomok tetejét x alakban bevágjuk. A vágásba reszelt sajtot kanalazunk. A hagymákat felkarikázzuk, lisztbe forgatjuk, és forró zsírban ropogósra sütjük. (Kisebb adagokban süssük a hagymát, mert ha sokat teszünk a serpenyőbe, összeragad.) A hagyma zsírjából keveset átöntünk egy teflonserpenyőbe, és megsütjük benne a lisztbe forgatott libamájszeleteket. A maradék zsírban megsütjük a burgonyköretet. Közben a sajtos paradicsomokat grillezős mikróba toljuk, és a sajtot ráolvasztjuk. Tálaláskor a libamájszeletekre hagymakarikákat halmozunk, sült burgonyával körítjük, és mellétesszük a sajtos paradicsomokat.
|