Főételek : Párolt szűzpecsenye Sztroganoff módra |
Párolt szűzpecsenye Sztroganoff módra
2004.10.23. 17:17
Hozzávalók: 60 dkg sertés szűzpecsenye, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, 10 dkg csemegeuborka, 1,5 dl fehérbor, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, vaj, mustár, őrölt bors, só.
A finomra vágott hagymát kevés vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a ceruza vastagságú csíkokra vágott húst, és erős tűzön kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, uborkát, és addig pároljuk, amíg elfövi a levét. Liszttel megszórjuk, beleöntjük a bort, amikor felforr, hozzáadjuk a tejszínt, a mustárt és összeforraljuk. Vágott petrezselyemmel megszórva, főtt rizzsel körítve tálaljuk.
|