Tűzdelt pulykamell
2004.10.23. 17:16
Hozzávalók: 1 kg pulykamellfilé, 15 dkg füstölt szalonna, 8 jonatán alma, fahéjas porcukor, olaj, só.
A pulykahúst a spékelőtűvel sűrűn megtűzdeljük vékony szalonnacsíkokkal, majd a külsejét megsózzuk. Egy tepsibe kevés olajat és vizet öntünk, beletesszük a húst, a tetejét megkenjül olajjal, letakarjuk fóliával, és közepes hőmérsékletű sütőben 15 percig pároljuk. A fóliát eltávolítjuk, és gyakran locsolgatva puhára sütjük a húst. Az almák magházát kifúrjuk, vastagabb karikákra vágjuk. Az almakarikák tetejét fahéjas porcukorral enyhén megszórjuk. Mielőtt teljesen megpuhul a hús, körétesszük, hogy egyszerre legyen kész. A pulykahúst tálalás előtt felszeleteljük, tálra rendezzük, körérakjuk a sült almát, és burgonypürével vagy rizzsel körítve kínűljuk.
|