Karácsonyi aprósütemény
2004.10.21. 15:47
Hozzávalók: 60 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vanillincukor, 30 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 2 tojás, 3 dkg kakaópor, gyümölcsíz, kevés tej, 10 dkg kristálycukor***elkészítési idő: kb. 70 perc
A lisztet a deszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a vanillincukrot és a porcukrot, és jól elkeverjük, majd összegyúrjuk a margarinnal és a tojással. A tésztát két részre osztjuk, és az egyiket összedolgozzuk a kakaóporral. A tésztákat külön-külön fél centi vastagra kinyújtjuk, és kicsi, különböző formájú tésztavágókkal kiszúrjuk. A fehér lapocskákat megkenjük tejjel, és meghintjük kristálycukorral. A tésztákat meleg sütőben kisütjük, majd ha kihűltek, egy-egy sötét és világos darabot gyümölcsízzel összeragasztunk. A világos, cukros lapocskák kerülnek felülre.
|