Fahéjas-almás sütemény
2004.10.21. 15:31
Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 2 dl olaj, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál őrölt fahéj, 4-5 alma, 15 dkg dió, vaj.
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. A tojásokat habverővel feverjük, belekeverjük a cukrot, majd fakanállal kevergetve az olajjal és a liszttel simára dolgozzuk. Fahéjjal ízesítjük, és beleforgatjuk a kisebb darabokra vágott almát. Egy kivajazott, lisztezett nagyobb tepsibe simítjuk a masszát. Durvára vágott dióval megszórjuk a tetejét, és langyos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Háromszögekre vágva tálaljuk. (Nem szabad hirtelen sütni, és túl vastagon kenni, mert akkor nem sül át megfelelően.)
|