Mogyorós puszedli
2004.10.21. 14:52
Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 25 dkg liszt, 20-20 dkg porcukor és őrölt mogyoró, 1 teáskanál citromlé, késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, tej- és fehér csokoládé, mogyorószemek, vaj.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd kis adagokban belekeverjük a porcukrot, a citromlét, és addig verjük, amíg tompa fénye lesz. Hozzákeverjük a darált mogyorót és az ízesítőket, majd fakanállal apránként beledolgozzuk a szódabikarbónával összevegyített lisztet. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és lisztbe mártott formákkal kiszúrjuk. Kivajazott sütőlemezre rakjuk, és közepes hőmérsékletű sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. A csokoládékat külön-külön gőz fölött megolvasztjuk, és a kihűlt puszedlik egy részét félig belemártjuk, a többi tetejére vonalakat rajzolunk, a közepükre is teszünk, majd rárakunk egy-egy mogyorószemet.
|