Habcsengő
2004.10.21. 14:46
Hozzávalók: 5 tojásfehérje, 5-5 evőkanál kristály- és porcukor, 1 mokkáskanál citromlé, tetszőleges ételszinezékek, színes cukormáz a díszítéshez.
A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a citromlét, a kristálycukrot, és nagyon kemény habot verünk belőle, majd lassan kevergetve belekeverjük a porcukrot. A habot több részre osztjuk, és néhány csepp ételszínezékkel különböző színűekre festjük, egy adagot fehéren is hagyhatunk. Nyomózsákba töltjük a habokat, és sütőlapra két rétegben készítjük a formákat. A csillagnál úgy járunk el, mint ahogy ötágú csillagot rajzolunk (egy vonallal). A csengő formáknak alul, középre nyelvet is rajzoljunk. Kb. 100 C-ra előmelegített sütőben nem sütjük, hanem szárítjuk a habformákat. A kihűlt alakzatokat még színes cukormázzal is díszíthetjük.
|