Dióhabos linzer
2004.10.21. 14:41
Hozzávalók: a tésztához: 10 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 tasak vaníliáscukor, 1 kávéskanál reszelt citromhéj; a töltelékhez: 15 dkg darált dió, 2 tojásfehérje, 4 evőkanál cukor, késhegynyi reszelt citromhéj, fahéj, lekvár
A lisztben elmorzsoljuk a hűtőből kivett margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, az ízesítő anyagokat, és gyors művelettel összeállítjuk a tésztát. Fóliával letakarjuk, és hűtőszekrénybe tesszük. A töltelékhez a tojásfehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, majd óvatos keveréssel a diót és az ízesítő anyagokat. A tésztát kinyújtjuk, különböző formákkal (csillag, lóhere, hullámos szélű kör) kiszúrjuk, és tölteléket halmozunk rájuk. A közepükbe kis mélyedést készítünk, és kevés lekvárt teszünk bele. A linzereket előmelegített sütőben (kb. 170 C-on) világosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
|